Home » Maak je eigen urban jungle met de kamerplanten van Plantsome

Maak je eigen urban jungle met de kamerplanten van Plantsome

Plantsome

Of je nu van eenvoudige of bijzondere planten houdt: bij Plantsome vind je fantastische kamerplanten. Wat dacht je van een kleurrijke Calathea of een groene Paradijsvogelplant? Je vindt altijd een plant die bij je past. Wil je meer weten over Plantsome? Goed nieuws! Ik vertel er je alles over in dit artikel. {AD*}

Een dagje naar het tuincentrum

Een gemiddeld bezoek aan het tuincentrum: een hele kar vol planten, plantenpotten en aarde. Dat gaat goed als je met de auto bent, maar met de fiets? Ook was je vergeten dat je nog boodschappen moest doen. Eenmaal thuis? Dan kom je erachter dat je planten bruine bladeren hebben, omdat ze in het tuincentrum al een tijdje op je hebben staan wachten. Ze komen er wel overheen, toch baal je ervan.

Dat kan makkelijker dachten de broers én plantenliefhebbers Thom en Axel. Zo geschiedde: Plantsome. Een webshop waar je eenvoudig kamerplanten kunt bestellen voor je eigen urban jungle.

De kamerplanten van Plantsome

De kamerplanten van Plantsome komen direct bij Nederlandse telers vandaag. Het voordeel hiervan is dat je lokale ondernemers steunt. Daarnaast worden de planten pas op de dag van verzending uit de kwekerij gehaald. Hierdoor profiteer je van de beste kwaliteit. Dat zag ik ook terug bij de 2 planten die ik kreeg. En daar word ik blij van! Daarom vertel ik je er graag meer over.

Calathea Triostar Plantsome

Plantsome Calathea Triostar

Ik verzamel bijzondere plantensoorten, dus ik was gelijk verliefd op Donna, oftewel de Calathea Triostar. De bladeren van deze kamerplant hebben 3 kleuren: lichtroze, groen en rood/paars. Zo mooi! Deze Calathea heeft echter nóg een coole eigenschap: hij leeft! Als het donker wordt, sluiten de bladeren. Ik hoor soms wel eens wat ritselen in mijn kamer. Eerst was dat schrikken, maar dat is dus de Calathea. ;)

Makkelijke plant

De Calathea Triostar is eenvoudig te verzorgen. Zet ‘m op een plek met indirect zonlicht en geef regelmatig water. Daarnaast is hij niet giftig voor huisdieren. Handig als je een nieuwsgierige kat hebt.

Wist je dat er ongeveer 25 Calathea-soorten bestaan? Zo heb ik er ook een met grote stippen.

Strelitzia Paradijsvogelplant

Plantsome Strelitzia Nicolai

De andere plant die ik nog niet had, was Snico. Ook wel bekend als Paradijsvogelplant of Strelitzia Nicolai. De plant geeft je huiskamer gelijk een jungle-achtige sfeer. Dat komt omdat hij oorspronkelijk uit Zuid-Afrika komt.

Verzorging voor gevorderen

De Paradijsvogelplant lijkt door zijn kleur eenvoudiger te verzorgen dan de Calathea Triostar. Maar niets is minder waar: je moet hem goed in de gaten houden. De plant heeft veel water nodig en in de zomer 1 keer per 2 weken plantenvoeding. Daarnaast heeft de Paradijsvogelplant veel zonlicht nodig. Als hij te donker staat, wordt ie ontevreden en kleurt vervolgens donker. Let op: de Strelitzia Nicolai is licht giftig. Dus kijk uit met huisdieren en kinderen.

Weetje: De oudere bladeren van de Strelitzia Nicolai worden bruin en scheuren uit zichzelf. Je hoeft je dus geen zorgen te maken. Haal wel de bruine bladeren of stukken van de plant af.

Conclusie

Ik ben dol op mijn nieuwe groene vrienden. Ze zijn groot van formaat, van goede kwaliteit en maken je huiskamer direct groener. Daarnaast kun je gelijk een passende pot bij je plant bestellen, zodat je direct de juiste formaat hebt. Ik vind een plant van Plantsome ook een tof cadeau voor een collega, vriend of familielid. Weet je niet goed welke plant je moet kiezen? Dan heb je ook de optie om een Plantsome cadeaubon te bestellen.

Tip: Heb je nog niet heel groene vingers? Gebruik dan de Plantsome App op je mobiel. Hiermee weet je bijvoorbeeld wanneer je jouw plant water moet geven. Handig!

Plantsome contact en bestellen

Ben je inmiddels enthousiast geworden? Wil je een nieuwe groene amigo in huis halen? Bestel dan vandaag nog in de webshop van Plantsome. Of bekijk de klantenservicepagina voor meer informatie en contactmogelijkheden.

Over Plantsome

Bij Plantsome willen ze huiskamers vergroenen. Maar ook hun bedrijfsproces groener maken. Zo worden de planten in FSC-karton bij je thuisgeleverd (die je ook weer als opbergdoos kunt gebruiken). Daarnaast gebruiken de telers van Plantsome alleen biologische bestrijdingsmiddelen, verspreiden geen schadelijke stoffen voor insecten en gaan verantwoord met het productieproces om.

Welke kamerplanten heb jij in huis staan?

Liefs,

Lysanne

*Dit artikel is gesponsord, maar dat beïnvloedt mijn mening niet.

Interessant? Deel het artikel!

2 gedachten over “Maak je eigen urban jungle met de kamerplanten van Plantsome”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 + achttien =

Scroll naar boven